Τα Ζαγοροχώρια είναι μαγεία με ομορφιά που κερδίζει τον επισκέπτη αμέσως..

Όσες φορές κι αν τα επισκεφτείς σίγουρα θα υπάρχουν μέρη που δεν θα έχεις προλάβει να ανακαλύψεις, γιατί τα όμορφα χωριά του Ζαγορίου, έχουν πολλά να σου δείξουν αλλά και να σου δώσουν. Τα γραφικά – πέτρινα χωριά που όλα μαζί είναι 46 βρίσκονται σκορπισμένα πάνω στα βουνά βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων. Σου έχω γράψει πολλές φορές για τις μοναδικές τους ομορφιές, σε αυτό το άρθρο όμως πιο συγκεκριμένα θα σου δείξω τις ομορφιές του Δίλοφου και του Δίκορφου, δύο χωριά χάρμα οφθαλμών! Πάμε να τα ανακαλύψουμε;

Το Δίλοφο

Το Δίλοφο βρίσκεται στα 38 χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων και είναι πολύ εύκολο να το προσεγγίσεις καθώς βρίσκεται λίγο μετά τους Ασπραγγέλους, όπου είναι και το πιο κοντινό χωριό στην πόλη των Ιωαννίνων..

 

Το όμορφο χωριό είναι αρκετό ήσυχο τους περισσότερους μήνες του χρόνου, έντονο τουρισμό έχει κυρίως το καλοκαίρι! Μπορεί να ενδέχεται για ήσυχες βόλτες και περιπλανήσεις αλλά είναι ένα από τα χωριά που έχει έντονη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Διάβασε ακόμη: 5 +1 ελληνικοί προορισμοί για το Φθινόπωρο, εσύ ποιόν θα επιλέξεις;

Γιατί να το επισκεφτείς

Αν σου αρέσουν τα ήσυχα μέρη για περιπλάνηση τότε θα το λατρέψεις. Επίσης έχει κάποιες ταβέρνες με καλό φαγητό και είναι από τα χωριά για ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο μακριά από την τρέλα της πόλης και του έντονου τουρισμού, όπου συναντάς σε άλλα χωριά!

Πριν φύγεις

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς στο χωριό την μεγαλόπρεπη εκκλησιά της Κοιμήσης της Θεοτόκου, χτισμένη το 1850, καθώς και το ψηλότερο αρχοντικό στα Ζαγοροχώρια στην είσοδο του χωριού, το αρχοντικό Μακρόπουλου με ύψος 13.5 μέτρα! Αλλά και να δοκιμάσεις τοπική κουζίνα στο μαγαζί Λίθος και το Σοποτσέλι στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το Δικόρυφο (Δίκορφο)

Το Δίκορφο βρίσκεται στα 37 χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων και επίσης είναι πολύ εύκολα στην προσέγγιση. Είναι επίσης γραφικό, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Ζαγορίου αλλά και όμορφα αρχοντικά. Η γραφική πλατεία με το δημαρχείο και το καφενείο είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία του χωριού (ανακάλυψε περισσότερα χωριά ΕΔΩ).

Extra Info: Λίγο πριν φθάσεις κάνε μια στάση στο όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Γιατί να το επισκεφτείς

Για να θαυμάσεις την ηρεμία του τόπου, αν και σε μικρή απόσταση από την Ελάτη το χωριό είναι αρκετό ήσυχο αλλά με εντυπωσιακά μέρη και σημεία που αξίζει να θαυμάσεις. Επίσης αν ο χρόνος δεν σε πιέζει, μπορείς να διανυκτερεύσεις σε κάποιον από τους παραδοσιακούς ξενώνες – καταλύματα όπως το «Δίκορφο Houses» , ο «Κάτω Μαχαλάς» , το «Anastasios Luxury Guest House» και το «Art Deco»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments