Ποια είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης..

Η Βουδαπέστη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις των Βαλκανίων, κάποιοι ακόμη την έχουν χαρακτηρίσει ως η βασίλισσα του Δούναβη.

Ένας προορισμός που είναι πανέμορφος όποια εποχή κι αν διαλέξεις να τον επισκεφθείς (βρες τον αναλυτικό οδηγό για την Βουδαπέστη εδώ.). Ακόμη υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος που δεν γίνεται να παραλείψεις. βρες το αναλυτικό μας άρθρο για την Βουδαπέστη εδώ.

Κάποια από τα σημαντικότερα της αξιοθέατα που εμείς επισκεφθήκαμε είναι τα εξής:

 

1. Τον Προμαχώνα των Ψαράδων

Ένα από τα must αξιοθέατα της πόλης που αξίζει να ξεκινήσεις την περιήγηση σου. Ο Προμαχώνας ή αλλιώς Πύργος των Ψαράδων είναι πασίγνωστος για την εκπληκτική θέα που προσφέρει στην πόλη. Χτίστηκε το 1905 για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησιά του Αγ, Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου. Συνδυάζει το γοτθικό και το νεορωμαϊκό ρυθμό και αποτελείται από επτά πύργους, όπου ο καθένας συμβολίζει μία από τις επτά φυλές των Μαγυάρων που ήρθαν στην Ουγγαρία το 1896.

👉 Tip: Το όνομα προήλθε από την παλιά ψαραγορά που υπήρχε εκεί κατά το Μεσαίωνα.

Διάβασε ακόμη: Βουδαπέστη: 5 γευστικές απολαύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις.

2.Το Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου

Από τα φωτογραφημένα σημεία της Βουδαπέστης αλλά και το σήμα κατατεθέν της. Το κτίριο του Κοινοβουλίου του 19ου αιώνα βρίσκεται στις όχθες της Πέστης. Χτίστηκε μεταξύ του 1885 και 1902 σε γοτθικό ρυθμό, εμπνευσμένο από το Κοινοβούλιο του Λονδίνου, για την εποχή του ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο.

👉 Tip: Σε απόσταση αναπνοής από το κοινοβούλιο βρίσκεται ένα από τα πιο συγκινητικά μνημεία της πόλης, αυτό δεν είναι άλλο από τα παπούτσια στις όχθες του Δούναβη. Ένα μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 45. Χιλιάδες από αυτούς πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, συνεργάτες των Ναζί. Πριν τους εκτελέσουν , τους ανάγκασαν να βγάλουν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους, τα παπούτσια τους.

 

3. Το άγαλμα της Ελευθερίας

Το δικό της άγαλμα της Ελευθερίας διαθέτει η Βουδαπέστη το οποίο δημιουργήθηκε το 1947. Το άγαλμα είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν την ζωή τους για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ευημερία της Ουγγαρίας.

👉 Tip: Από εδώ και καθώς ανηφορίσεις για το άγαλμα, θα απολαύσεις την καλύτερη θέα προς όλη την πόλη της Βουδαπέστης.

 

4. Τον Ναό του Ματθαίου

Επίσης γνωστή και ως η Εκκλησία της Κυράς, η Εκκλησία του Ματθαίου βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα. Έκτοτε το αρχικό της στυλ και δομή άλλαξαν πολλές φορές καθώς ανακαινίστηκε κάθε φορά με το δημοφιλές αρχιτεκτονικό στυλ της κάθε εποχής. Η εκκλησία πήρε το όνομα της από το βασιλιά Ματθαίο που κυβέρνησε από 1458-1490. και ήταν γνωστός προστάτης των τεχνών και της διαφώτισης.

Διάβασε ακόμη: Βαλκάνια: Ένα road trip που αξίζει να κάνεις.

5. Τα Λουτρά Σέτσενι

Τα «Széchenyi» είναι τα μεγαλύτερα -και από τα διασημότερα- ιαματικά λουτρά στην Ευρώπη. Το νερό παρέχετε από δυο ιαματικές πηγές με θερμοκρασία 74 °C και 77 °C (171 °F), αντίστοιχα. Τα συστατικά του νερού είναι ιδιαίτερα θεραπευτικά σε εκφυλιστικές ασθένειες των αρθρώσεων, σε φλεγμονές καθώς επίσης και σε ορθοπεδικά προβλήματα και μετά-τραυματικές θεραπείες. Είναι μία από τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις στην Βουδαπέστη, όποια εποχή κι αν επιλέξεις να την επισκεφθείς.

 

6. Την πλατεία Ηρώων

Η Πλατεία Ηρώων (Hősök tere) έγινε προς τιμή και μνήμη των μεγάλων ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας. Βρίσκεται στο τέλος της λεωφόρου Andrassy και είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης.

👉 Tip: Πολύ κοντά βρίσκεται ο Ζωολογικός και Βοτανικός κήπος της Βουδαπέστης.

Facebook Comments