Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανακαλύψεις το νησί.

Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου που εκτός από τα τόσα αξιοθέατα αλλά και φανταστικά μέρη που έχεις να επισκεφθείς, αξίζει να κάνεις και κάποιες από τις δραστηριότητες που είναι επίσης πολλές. Πεζοπορία, παρα – πέντε, ποδηλασία και διάφορα θαλάσσια σπορ είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορείς να κάνεις στο νησί.

Εμείς επιλέξαμε να εξερευνήσουμε το νησί με ποδήλατο και σίγουρα δεν το μετανιώσαμε, αντιθέτως ενθουσιαστήκαμε και μας άρεσε πολύ η εμπειρία.

Νοικιάσαμε τα ποδηλατάκια μας από το Petali bikes, όπου είναι επίσης και ο επίσημος συνεργάτης των Bikefriendly hotels στη Λευκάδα και κάναμε μια υπέροχη διαδρομή. Ξεκινήσαμε από το κέντρο της πόλης, περάσαμε από τους γραφικούς ανεμόμυλους στον Άη Γιάννη, όπου έγινε φυσικά στάση για φωτογραφίες και συνεχίσαμε σε όλο το μήκος της παραλίας εως το ομώνυμο μικρό εκκλησάκι.

Κάπου εκεί αφήσαμε τα ποδήλατα και ανηφορήσαμε για το εκκλησάκι του Άη Γιάννη αλλά και για φωτογραφίες στο ψηλότερο σημείο. Η θέα από εκεί είναι απλά ασυναγώνιστη.

Διάβασε ακόμη: Λευκάδα, ένα νησί όνειρο!

 

Ποδηλατικές διαδρομές θα βρεις πολλές στο νησί, σε αυτό μπορούν να σε βοηθήσουν και να σου προτείνουν στο Petali bikes. Εμάς μας πρότειναν την διαδρομή τα κορίτσια από το FollowLefkada (βρες το στο instagram εδώ) που προσπαθούν μέσα από το λογαριασμό τους στο instagram να αναδείξουν της ομορφιές του νησιού.

Διάβασε ακόμη: Check in: Villas On The Clouds

*Ευχαριστούμε πολύ το Petali bikes και το Follow Lefkada για την όμορφη εμπειρία που είχαμε γιατί χωρίς την συνεργασία και των δύο δεν θα είχαμε περάσει τόσο όμορφα στο ταξίδι μας.