Το μεσαιωνικό “στολίδι” της Μάλτας, που αξίζει να επισκεφτείς..

Η Μντίνα γνωστή και ως “σιωπηλή” πόλη είναι μια πανέμορφη, γραφική και γεμάτη ιστορία καστροπολιτεία και η αρχαία πρωτεύουσα της Μάλτας. Αν την επισκεφτείς θα ενθουσιαστείς με την θαυμάσια  μπαρόκ αρχιτεκτονική της  που συνδυάζεται αρμονικά με χαρακτηριστικά αραβικά στοιχεία.

Τοποθεσία – Πως να την επισκεφθείς

Απέχει περίπου 20 λεπτά από το κέντρο της Βαλέτας και μπορείς εύκολα να την επισκεφτείς είτε με δικό σου μεταφορικό μέσο είτε με λεωφορείο από την Βαλέτα. Εμείς αρκεστήκαμε και αυτήν την διαδρομή να την κάνουμε με το λεωφορείο.

Με το που φθάσεις το λεωφορείο σε αφήνει ακριβώς έξω από την καστροπολιτεία καθώς μέσα στην πόλη θα αρκεστείς στο περπάτημα αλλά και στις βόλτες με άμαξα. Η πόλη είναι απλά πανέμορφη και καθώς θα περάσεις την πύλη της, το παραμύθι ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Ονομάστηκε επίσης “σιωπηλή” και τον λόγο θα τον καταλάβεις αμέσως μόλις βρεθείς εκεί. Λέγεται έτσι διότι οι παλιές δόξες που γνώρισε ως πρωτεύουσα είναι πια παρελθόν και εκεί μένουν πλέον μόλις 300 άτομα. Επίσης περίπου στο 60 μ.Χ φαίνεται να έζησε εκεί ο Απόστολος Παύλος. Η Μντίνα ή Μεδίνα (στα αραβικά) υποδέχεται το χρόνο 750.000 επισκέπτες και την καθιστά σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μάλτας.

Διάβασε ακόμη: Ταξίδι στην παραμυθένια Μάλτα. 

Τι αξίζει να επισκεφθείς

Στην Μντίνα αξίζει να περπατήσεις και να εξερευνήσεις και το κάθε μικρό στενό της. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις τις ιστορικές ομορφιές που κρύβει η πόλη. Επίσης αξίζει να επισκεφτείς την ρωμαίική βίλα (Domus Romana), τις κατακόμβες και το Grotto του Αγίου Παύλου.

Φαγητό – Ποτό

Στην όμορφη καστροπολιτεία υπάρχουν γραφικά μαγαζάκια με καλό φαγητό και ποτό που αξίζει να επισκεφτείς. Καλά κρυμμένα αλλά με υπέροχη θέα τα περισσότερα. Εμείς επισκεφθήκαμε το X- Presso Cafe and Bistro για καφέ και φαγητό και πραγματικά μείναμε παραπάνω από ικανοποιημένοι, γι’αυτό σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Διάβασε ακόμη: Μαρσασλόκκ, το χωριό – στολίδι της Μάλτας. 

Διάβασε ακόμη: Γκόζο: 12 ώρες στο νησί της Καλυψώς

Gallery