Top

Ένα από τα ομορφότερα χωριά στα Ζαγοροχώρια..

 

Το χωριό

Το Τσεπέλοβο απέχει από τα Ιωάννινα γύρω στα 51 χλμ και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο επίσης υπέροχα και γραφικά χωριά, το Καπέσοβο και το Σκαμνέλλι. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, με πολλά από τα κτίρια του διατηρητέα και είναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό της περιοχής του Ζαγορίου. Έχει αρκετά όμορφα λιθόστρωτα καλντερίμια, όμορφα αρχοντικά και μία από τις ομορφότερες πλατείες που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα την βρεις πάντα γεμάτη από κόσμο. Ακόμη εδώ θα  έχεις και αρκετές επιλογές όσον αφορά το φαγητό και τον καφέ σου. 

Ανακάλυψε περισσότερα χωριά με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

 

Τι αξίζει να επισκεφθείς

Μια επίσκεψη στο όμορφο χωριό έχει πολλά να προσφέρει εκτός από καλό φαγητό και ευχάριστη διανομή κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείς είναι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πλατεία του χωριού, τον Καλλιτεχνικός Σταθμός Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, την Πινακοθήκη αλλά και τον τάφο του ποιητή Ιωάννη Βηλαρά. Ακόμη μόλις δύο χλμ έξω από το χωριό αξίζει να κάνεις μια στάση στην πέτρινη Μονή Ρογκοβού, χτισμένη τα χρόνια 1028-1034 και ανακαινισμένη το 1745. 

 

Παραδοσιακή κουζίνα – Εστιατόρια

Η τοπική κουζίνα στα Ζαγοροχώρια είναι γευστικότατη, με μεγάλη ποικιλία στις πίτες αλλά και στα ντόπια κρεατικά. Στο χωριό θα βρεις αρκετές ταβέρνες με καλό φαγητό, αυτή που ξεχωρίζουμε εμείς και προτείνουμε είναι η  Μικρή Άρκτος στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

 

Τι άλλο αξίζει να κάνεις στο Τσεπέλοβο

☑️ Να εξερευνήσεις το όμορφο χωριό περπατώντας. 

☑️ Να μείνεις σε κάποιον από τους ξενώνες του χωριού.

☑️ Κοντινές εκδρομές στα γύρω χωριά, όπως Καπέσοβο, Σκαμνέλλι αλλά και Κουκούλι

Κουκούλι

Διάβασε ακόμη: Ζαγοροχώρια: Τα πιο γραφικά cafe τους. 

 

 

 

post a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Προστατευμένο περιεχόμενο! Βάσει τόσο του εθνικού (άρθρο 6 παρ. 2 Ν.2121/1993) όσο και του διεθνούς δικαίου (άρθρο 5 παρ.2 Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης)