Το Τσεπέλοβο είναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό του Ζαγορίου με έδρα τον Δήμο Τύμφης.

Μιας και τα Ζαγοροχώρια τα έχουμε μεγάλη αγάπη, σίγουρα το έχεις καταλάβει, επισκεφθήκαμε το όμορφο πέτρινο χωριό τέλη Οκτωβρίου για να απολαύσουμε την φθινοπωρινή ομορφιά του λίγο πριν ντυθεί στα λευκά!

Το χωριό

Το Τσεπέλοβο απέχει από τα Ιωάννινα γύρω στα 51 χλμ και αφού περάσεις το πιο μικρό αλλά εξίσου πανέμορφο Καπέσοβο, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω η ομορφιά του Τσεπέλοβου θα σε εντυπωσιάσει! Γραφικά πέτρινα στενάκια, εντυπωσιακές εκκλησίες αλλά και αρκετά μαγαζιά για φαγητό και καφέ θα σε αποζημιώσουν πλήρως με τα καλύτερα παραδοσιακά φαγητά, γιατί μην ξεχνιόμαστε ότι η τοπική κουζίνα της Ηπείρου είναι πεντανόστιμη! Its true!

 

 

Επίσης με χαρά γνωρίσαμε τον ευγενικότατο Κύριο που έχει το πανέμορφο μικρό παντοπωλείο στην πλατεία, επίσης να τον ευχαριστήσουμε με την σειρά μας για το δώρο που μας έκανε, τσάι του βουνού για τις κρύες ημέρες του χειμώνα! 🙂

Και πριν συνεχίσω να σας μιλήσω για το πέτρινο χωριουδάκι, θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση για τους ανθρώπους (ντόπιους) που γνωρίζουμε σε κάθε μας ταξίδι, σε κάθε μας προορισμό είτε είναι κάπου κοντά είτε μακριά, γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι! Έτσι δεν είναι; Οι ανθρώπου λοιπόν μας κάνουν να νιώθουμε τόσο ευτυχισμένους και “γεμάτους” μαθαίνοντας παραδόσεις, έθιμα και αλλά και πολλά άλλα με την πολύτιμη βοήθεια τους και κάνοντας κάθε φορά καινούργιους φίλους!

 

Αξιοθέατα

Μια επίσκεψη στο όμορφο χωριό έχει πολλά να προσφέρει εκτός από καλό φαγητό και ευχάριστη διανομή κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείς είναι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πλατεία του χωριού, τον Καλλιτεχνικός Σταθμός Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, την Πινακοθήκη αλλά και τον τάφο του ποιητή Ιωάννη Βηλαρά.

Διάβασε ακόμη: Στο Τσεπέλοβο με χιόνι.

Παραδοσιακή κουζίνα – Εστιατόρια

Η τοπική κουζίνα στα Ζαγοροχώρια είναι πεντανόστιμη, με μεγάλη ποικιλία στις πίτες αλλά και στα ντόπια κρεατικά. Στο χωριό θα βρεις αρκετές ταβέρνες με καλό φαγητό όπως η Μικρή Άρκτος και το Ζαγορίσιο.

Γιατί να το επισκεφτείς

Γιατί το χωριό έχει την δική του ξεχωριστή ομορφιά με εντυπωσιακά αρχοντικά, χρώματα και φιλικούς ανθρώπους. Πετρόχτιστα καλντερίμια και εκτός από το γευστικότατο φαγητό που έχει την τιμητική του στα Ζαγοροχώρια αξίζει να το γυρίσεις μέχρι το τελευταίο στενό. Επίσης αξίζει να το επισκεφτείς γιατί είναι το μεγαλύτερο χωριό και οι επιλογές που έχεις είναι πολλές..

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments