Βολτάρουμε στους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Ηπείρου..

Το χωριό

Το όμορφο χωριό βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές της Τύμφης, 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, χτισμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Ανήκει στο δήμο Ζαγορίου και σίγουρα οι καταρράκτες του, είναι από τους ομορφότερους στην Ήπειρο. Τρεις καταρράκτες στο σύνολο που σχηματίζουν 2 μεγάλες καταπράσινες βάθρες, κυριολεκτικά μέσα μέσα σε παρθένο δάσος.

Το χωριό είναι αρκετό ήσυχο και κόσμο ίσως συναντήσεις στο καφενείου του χωριού που βρίσκεται στην πλατεία ή στο μονοπάτι για τους καταρράκτες.

Οι καταρράκτες

Με το που φθάσετε στο χωριό, θα παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στην πλατεία και θα πρέπει να διασχίσετε μονοπάτι γύρω στα 1 χιλιόμετρο για να φθάσετε τους περίφημους καταρράκτες..

 

Αν τους επισκεφθείτε οποιαδήποτε άλλη εποχή εκτός καλοκαίρι, σίγουρα θα μαγευτείτε από την ομορφιά του ένα συν έχουν παραπάνω το καλοκαίρι γιατί μπορείς να κολυμπήσεις κιόλας στα κρυστάλλινα νερά!

Γιατί να το επισκεφτείς

Αξίζει να το επισκεφτείς αν λατρεύεις τις εκδρομές στην φύση, τότε σίγουρα σε αυτό το μέρος θα θέλεις να ξαναγυρίσεις. Αν αγαπάς τα ήρεμα μέρη αλλά επίσης και τα ιδιαίτερα. Επίσης αν είσαι λάτρεις της φωτογραφίας τότε δεν θα ξέρεις τι να πρωτο-φωτογραφίσεις , πίστεψε με!

 

Χρήσιμα tips

✈️ Οι καλύτερες εποχές που αξίζει να επισκεφτείς το Ηλιοχώρι είναι άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο, τον χειμώνα σίγουρα θα δυσκολευτείς να φθάσεις στους καταρράκτες αλλά επίσης χρειάζεται παραπάνω προσοχή γιατί κάποιες φορές παγώνουν ολοκληρωτικά!

✈️ Όποια εποχή και αν επιλέξεις να τους επισκεφτείς, τότε πρέπει να έχεις μαζί τα αθλητικά σου παπούτσια και άνετα ρούχα!

Οι καταρράκτες του Ηλιοχωρίου, είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης, που αξίζει να επισκεφτείς..

Facebook Comments