Τα Ζαγοροχώρια πάντα είναι μια καλή λύση απόδρασης έστω και για λίγες μέρες. Τα τοπία που έχεις να θαυμάσεις άπειρα, γεμάτο πράσινο, τρεχούμενα νερά, πέτρινα δρομάκια και αρχοντικά που δεν θα αργήσεις να μαγευτείς..

Και κάποιος θα έλεγε ότι ο χειμώνας ανήκει σε αυτά τα μέρη, λογικό! Τι γίνεται όμως με το καλοκαίρι , αξίζει να επισκεφτούμε τα Ζαγοροχώρια για χαλάρωση και διακοπές ή μήπως η θάλασσα επικρατεί ως νούμερο ένα;

Διάβασε τους πέντε λόγους που θα σε κάνουν αυτό το Καλοκαίρι να επισκεφτείς τα όμορφα πέτρινα χωριά της Ηπείρου..

 

1. Μπάνιο στις φυσικές πισίνες στο Πάπιγκο

Ανάμεσα στο Μεγάλο και στο Μικρό Πάπιγκο, θα συναντήσεις ένα θαύμα της φύσης, τις περίφημες Κολυμπήθρες. Τόπος έλξης για πολλούς όλες τις εποχές του χρόνου. Το Καλοκαίρι όμως υπάρχει και ένας λόγος ακόμα για τις επισκεφτείς! Στις φυσικές πηγές με τα όμορφα χρώματα μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, και δεν θα είσαι ο μόνος – η αλλά θα συναντήσεις πολλούς, που αναζητούν το κάτι διαφορετικό για το καλοκαιρινό τους μπάνιο..

2. Δροσιά σε κάποια πέτρινη πλατεία

Ένα που σίγουρα θα λατρέψεις στα Ζαγοροχώρια το καλοκαίρι, είναι η δροσιά που προσφέρουν. Λόγω της γεωγραφικής  Θέσης τους, το καλοκαίρι λοιπόν θα απολαύσεις την δροσιά και δεν θα θέλεις να φύγεις.. Η φωτογραφία είναι στην γραφική πλατεία της Αρίστης!

3. Ηρεμία και χαλάρωση

Δύο από τα βασικά που αναζητάς στις διακοπές σου ή έστω σε μια εκδρομή είναι η ηρεμία και η χαλάρωση, θέλοντας να ξεφύγεις από όλους κι από όλα, στα μικρά πέτρινα χωριουδάκια θα τα συναντήσεις σε μέγιστο βαθμό.

Μιας και οι επισκέπτες το καλοκαίρι είναι λιγότεροι από ότι το χειμώνα, έχεις να περπατήσεις στα πέτρινα καλτερίμια, να εξερευνήσεις μυστικά μονοπάτια και να νιώσεις αυτήν τη  τέλεια ηρεμία της φύσης..

4. Βουτιές στους Καταρράκτες Ηλιοχωρίου

Τους καταρράκτες του Ηλιοχωρίου, τους παρομοιάζουν ως την την καλύτερη φυσική πισίνα του βουνού.. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μαγιό σου και είσαι πανέτοιμος – η!

Θα χρειαστεί βέβαια να περπατήσεις σε μονοπάτι γύρω στο ένα χιλιόμετρο για να βρεθείς στους καταρράκτες. Μόλις όμως φθάσεις η εικόνα που θα αντικρίσεις θα σε ανταμείψει πλήρως!

5. Καλό παραδοσιακό φαγητό

Το καλό παραδοσιακό φαγητό στα Ζαγοροχώρια είναι ευρέως γνωστό παντού! Επιλογές πολλές και εννοείτε πως πρέπει να δοκιμάσεις όλες τις παραδοσιακές πίτες  και τα τοπικά κρεατικά που φημίζονται!

 

 

Facebook Comments