Τα Ζαγοροχώρια είναι πάντα η τέλεια λύση απόδρασης έστω και για λίγες μέρες.

Κάποιος θα έλεγε ότι ο χειμώνας ανήκει σε αυτά τα μέρη! Τι γίνεται όμως με το καλοκαίρι , αξίζει να τα επισκεφθείς για χαλάρωση και διακοπές ή μήπως η θάλασσα επικρατεί ως νούμερο ένα;

Διάβασε τους πέντε λόγους που θα σε κάνουν αυτό το καλοκαίρι να επισκεφτείς τα όμορφα πέτρινα χωριά της Ηπείρου..

1. Μπάνιο στις φυσικές πισίνες στο Πάπιγκο

Ανάμεσα στο Μεγάλο και στο Μικρό Πάπιγκο, θα συναντήσεις ένα θαύμα της φύσης, τις περίφημες Κολυμπήθρες. Τόπος έλξης για πολλούς όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι όμως υπάρχει και ένας λόγος ακόμα για τις επισκεφτείς! Επίσης στις περίφημες Κολυμπήθρες μην παραλείψεις να κάνεις και μια βουτιά, καθώς το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή.

Διάβασε ακόμη: Πάπιγκο: Ζωγραφιά σε πέτρινο καμβά

2. Δροσιά σε κάποια πέτρινη πλατεία

Ένα που σίγουρα θα λατρέψεις στα Ζαγοροχώρια το καλοκαίρι, είναι η δροσιά που προσφέρουν. Λόγω της γεωγραφικής Θέσης τους, το καλοκαίρι λοιπόν θα απολαύσεις την δροσιά και δεν θα θέλεις να φύγεις.. Η φωτογραφία είναι στην γραφική πλατεία της Αρίστης!

3. Ηρεμία και χαλάρωση

Δύο από τα βασικά που αναζητάς στις διακοπές σου ή έστω σε μια εκδρομή είναι η ηρεμία και η χαλάρωση, θέλοντας να ξεφύγεις από όλους κι από όλα, στα μικρά πέτρινα χωριουδάκια θα τα συναντήσεις σε μέγιστο βαθμό. Μιας και οι επισκέπτες το καλοκαίρι είναι λιγότεροι από ότι το χειμώνα, έχεις να περπατήσεις στα πέτρινα καλντερίμια, να εξερευνήσεις μυστικά μονοπάτια και να νιώσεις αυτήν την τέλεια ηρεμία της φύσης..

4. Βουτιές στους Καταρράκτες Ηλιοχωρίου

Τους καταρράκτες του Ηλιοχωρίου, τους παρομοιάζουν ως την την καλύτερη φυσική πισίνα του βουνού.. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μαγιό σου και είσαι πανέτοιμος – η! Θα χρειαστεί βέβαια να περπατήσεις σε μονοπάτι γύρω στο ένα χιλιόμετρο για να βρεθείς στους καταρράκτες. Μόλις όμως φθάσεις η εικόνα που θα αντικρίσεις θα σε ανταμείψει πλήρως!

Διάβασε ακόμη: Απόδραση στους καταρράκτες Ηλιοχωρίου στην Ήπειρο

5. Καλό παραδοσιακό φαγητό

Το καλό παραδοσιακό φαγητό στα Ζαγοροχώρια είναι ευρέως γνωστό παντού! Επιλογές πολλές και εννοείτε πως πρέπει να δοκιμάσεις τις ξακουστές παραδοσιακές πίτες αλλά και τα τοπικά κρεατικά που φημίζονται!

 

 

Facebook Comments