Το παραμυθένιο χωριό της Μάλτας, που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει..

Στην βόρεια πλευρά της Μάλτας, βρίσκεται ένα χωριό εξ’ ολοκλήρου από ξύλο. Χτίστηκε το 1979 στον κόλπο Anchor Bay για να φιλοξενήσει τα γυρίσματα του μιούζικαλ “Ποπάυ, ο Ναύτης” με πρωταγωνιστή φυσικά τον Robin Williams. Ένα συνεργείο από 165 άτομα δούλευε πυρετωδώς επί επτά μήνες για στήσουν ένα ολόκληρο χωριό. Με ξύλο που μεταφέρθηκε από την Ολλανδία και τον Καναδά με αποτέλεσμα να φτιάξουν, ένα χωριό υπερπαραγωγή. Με δεκαεννέα ξύλινα κτίσματα αλλά και ένας κυματοθραύστης που φτιάχτηκε για να προστατεύει τον κόλπο από τα κύματα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το καλοκαίρι 1980 και το χωριό ερειπώθηκε. Οι Μαλτέζοι όμως δεν έχασαν τη ευκαιρία και όχι μόνο δεν γκρέμισαν τα σκηνικά αλλά δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο θεαματικό πάρκο με πλήθος δραστηριοτήτων, ώστε οι επισκέπτες να γεμίζουν την ημέρα τους με δραστηριότητες αλλά και να πίνουν τον καφέ τους στο όμορφο – ξύλινο χωριό.

Διάβασε ακόμη: Ταξίδι στην παραμυθένια Μάλτα.

Αν και εσύ επισκεφτείς το χωριό του Ποπάυ, εκτός από το να βγάλεις άπειρες φωτογραφίες, όπως και εμείς που δεν χάσαμε λεπτό να φωτογραφίζουμε τα πολύχρωμα σκηνικά, έχεις επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσεις ένα ντοκιμαντέρ με τα γυρίσματα της ταινίας, να επισκεφτείς το Μουσείο κόμικς αφιερωμένο στον μοναδικό Ποπάυ, να εξερευνήσεις τον κόλπο Anchor Bay με βάρκα αλλά και να απολαύσεις τις βουτιές σου στα γαλαζοπράσινα νερά. Οι μικρότεροι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τους ήρωες της ταινίας από κοντά όπως τον Ποπάυ, την Όλιβ και τον Μπλούτο, τους οποίους υποδύονται ηθοποιοί που κυκλοφορούν στο πάρκο ντυμένοι με κοστούμια.

Ένα παραμυθένιο χωριό στην Μάλτα για μικρούς και μεγάλους!

Χρήσιμα Tips

✈️ Τιμή εισόδου: 10.50 ευρώ.

✈️ Ιστοσελίδα: www.popeymalta.com 

✈️ Ώρες λειτουργίας: Νοέ – Μαρ 9:30 – 16:30, Απρ -Ιουν & Σεπτ – Οκτ 9:30 – 17:30, Ιουλ – Αυγ 9:30 – 19:00

 

Mini Gallery